Comunicat de presa 15 februarie 2021

 In Uncategorized

Referitor la articole de presă apărute recent, doresc să fac câteva precizări, pentru a fi lucrurile clar explicate și a nu lăsa în spaţiul public neadevăruri sau lucruri scoase din context:

1. Nu am și nu am avut vreun contract financiar cu Primăria Sectorului 1 sau Administratia Domeniului Public a Sectorului 1 (ADP S1). Nici eu personal, nici firma Vegacomp Consulting SRL, pe care o conduc. De altfel, de-a lungul activităţii, am avut 2 contracte cu statul. Primul, în 2016, cu ANCOM, pentru o lucrare de consultanţă pe fibra optică. Al 2-lea, în 2017, cu Primăria din Alba Iulia, proiect în care Vegacomp Consulting a investit 10 mii de Euro în senzorii de parcare și telecitire IoT (Internet of Things).

2. Lucrez voluntar de mai bine de 5 luni de zile (deci, pe banii mei) pentru comunitatea S1 pentru USR-Plus, pentru rezolvarea problemei parcărilor în S1 și avem în plan să adăugăm cel puţin 15 mii locuri de parcare în S1 în 2021 la cele 10 mii existente.

Nu este prima dată când fac acest lucru. În urmă cu 3 ani, am investit și am făcut, din resurse proprii, inventarul parcărilor din S1. Am identificat peste 40 mii locuri de parcare și continui să mă ocup de „Revoluția parcărilor” din România (vezi primul Inventar al parcărilor din România publicat pe 30.09.2020). Este una dintre temele cu care m-am identificat public în ultimii ani, în speranţa că pot pune umărul să schimbăm ceva. 

Pe de altă parte, am candidat la alegeri, pe lista consilierilor locali și sunt consilier supleant în USR-Plus, activând în domeniul legat de rezolvarea parcărilor în S1 pentru cetățeni. De altfel, am participat, alături de consilieri PNL la discuții despre reorganizarea ADP S1. Pe baza experienței mele în domeniul Smart City, al infrastructurii și parcărilor am ajutat, ca voluntar, la creionarea unor propuneri pentru reformarea ADP S1 în favoarea cetățenilor din sector.

3. Referitor la sms-urile apărute în presă:

În contextul în care contractele de închiriere ale locurilor de parcare expirau pe 31 decembrie 2020, fapt sesizat de un angajat ADP, mi s-a părut corect să recomand, ca și consultant, informarea cetăţenilor pentru prelungirea contractelor. O recomandare firească și demnă de secolul XXI, mai ales în contextul măsurilor sanitare din această perioadă. Scopul a fost să nu se aglomereze ghișeele ADP pentru prelungirea contractelor. Trimiterea lor a fost comandată de către director ADP către AGDA, iar eu am fost doar consultat pentru conţinutul textului trimis. De aici, „corespondența” internă pe această temă.

Practic, este prima dată când ADP S1 folosește sms/email pentru a-și informa cetățenii din sector, deși tehnologia există de mult timp.

Pentru că acesta, cred eu, este mersul normal al autorității locale: să ofere servicii locuitorilor pe care să le acceseze de acasă, fără deplasări la ADP sau plăţi numerar/cash.

4. Regret să văd că doar simpla discuţie despre reorganizarea ADP S1 produce valuri atât de mari. Continui, însă, să cred că și ADP poate lucra în favoarea cetăţenilor.

În încheiere, aș vrea să menționez faptul că, este de apreciat că Primăria Sector 1 a apelat la persoane calificate și profesioniste pe domeniul de interes, și nu a apelat la cunoștiințe, persoane neavizate pentru consultarea în situațiile la care faceti referire, în mod tendențios. Cred că acest lucru este de fapt încă o dovadă de normalitate care trebuie încurajată și care trebuie să se întâmple în orice instituție publică, pentru a putea avea parte de soluții avizate și profesioniste.

            Cu stimă,

Cornel Bărbuţ, Director General        

Recent Posts

Leave a Comment