Participarea Vegacomp la Asia Tech Singapore 2024

 In Energy, Fiber Optic, IOT, Parking Sensors

Expozant in Conferinte internationale. Sunt la a 3-a participare ca Expozant in acest an intr-o conferinta internationala. Dupa ce in prima conferinta la Berlin, FTTH Europe Conference, am participat in calitate de VicePresedinte al Asociatiei de Fibra Optica din Romania la prima iesire AFOR peste hotare ca Expozant, impreuna cu 4 membri AFOR (TeraPlast, Datacor, Fibercon Components si Reco) la evenimentul fanion al Fibrei Optice din Europa, in 16-19 aprilie 2024 am participat la Amsterdam la Intertraffic 2024, un eveniment care are loc din 2 in 2 ani, fanion al Traficului si Parcarilor nu doar din Europa, impreuna cu clientul si partenerul meu din Olanda, Coding the Curbs, cu prezentarea senzorilor de parcare de exterior pe NB-IoT si LoRa, produsi de Vegacomp in Romania.

Acum ma pregatesc sa sarbatoresc cu Vegacomp Consulting in iunie 2024 cei 20 de ani de existenta si cele peste 10 milioane de lei generate de acest “animal”. Sarbatoresc acest eveniment prin iesirea ca Expozant in alta lume, pe alt continent, la Singapore, intr-o expozitie fanion pentru tehnologie in Asia numita Asia Tech  x Singapore 2024, Home | Asia Tech x Singapore (asiatechxsg.com) in perioada 29-31 mai 2024, multumita lui ATIC intr-un pavilion al Romaniei, alaturi de alte 7 companii romanesti.
Ce voi prezenta la Singapore? Duc aici firul rosu al celor 20 de ani de experiente si toate cele 3 domenii de activitate intr-un singur “cuvant”: Data Spaces. Caut extindere si parteneri in Asia pentru construirea Spatiilor de Date in cele 3 domenii (Fibra Optica, Parcari inteligente si Telecitirea utilitatilor) prin cele 3 produse inovative, made in Romania, potrivite pentru scalare si crestere: Fiber Optic Museum as Fiber Optic Data Space, Parking Data Space si Digi-Building 4 Healthy Buildings as Metering Data Space.


Am investit pana acum timp si bani in primul si singurul Muzeu de Fibra Optica din lume, pe care l-am deschis anul trecut in Bucuresti in incinta Muzeului Tehnic Dimitrie Leonida, si alti bani si timp pretios in proiectul de Performanta in Educatie numit ECERT – Experti si Centre de Excelenta pentru Retele de Telecomunicatii. In zona de Parcari am investit in a face inventarul parcarilor publice din Sectorul 1 din fonduri proprii, cele 4 editii ale Inventarului Parcarilor Publice din Romania 2020-2023 impreuna cu parteneri si impreuna cu EIT Urban Mobility in 2 cursuri despre Datele Parcarilor pentru Mobilitatea Urbana in Brasov si Timisoara in ultimele 7 luni pentru 35 de participanti, marea majoritate fiind responsabili cu parcarile in orase importante din Romania. Am investit in obtinerea de date in timp real prin producÈ›ia de senzori de parcare.
In zona de Smart Metering am creat un startup numit Iotify Solutions, pe care a trebuit sa-l inchid anul trecut, dupa 7 ani de la infiintare, pentru ca desi tehnologia este buna si utila, clientii din Romania o implementeaza mai greu si am invatat din aceasta experienta prin 3 proiecte recente de Smart Metering pentru apa si curent electric, focusate pe utilizarea contoarelor existente de energie (retro-fit cu comunicatii IoT) si inlocuirea apometrelor cu unele digitale, chiar cu oprirea/actionarea lor de la distanta prin LoRa sau pre-platite.
In final, prin toate cele 3 produse Vegacomp aduce Date si contribuie la o Economie a Datelor pentru a lua decizii in timp real si a creste calitatea Comunicarii, atat intre Oameni cat si ale Obiectelor din lumea oamenilor, pentru confortul acestora.
Si dincolo de dorinta de a prezenta si a vinde, caut la prima participare in Asia, la acest tip de conferinta pe tehnologie si comunicatii, sa ascult si sa invat din ce se face pe aici. Inovam retele. Innovate Networks, re-Design Business. Simplificam experienta parcarii. Digitalizam cladiri. Cream Spatii pentru Date in timpi reali.

 

Recent Posts

Leave a Comment